Hoe kun je je aansluiten bij de Stichting Vrienden van de Ernemse Optog?

De carnavalsoptocht willen we graag met zoveel mogelijk mensen organiseren. Je aansluiten bij de Stichting Vrienden van de Ernemse Optog betekent dat je ons initiatief wilt ondersteunen door een rol of taak op te pakken in voorbereiding van of tijdens de carnavalsoptocht en/of natuurlijk met een donatie.
Een optocht organiseren kost immers geld. De stichting werkt met een begroting van ongeveer €20.000. De opbrengsten moeten komen uit subsidies, giften, bijdragen en sponsoring.
Voor subsidies en giften benaderen wij uiteraard gemeenten, provincie en andere subsidieverstrekkers. Maar om de begroting rond te krijgen doen we ook graag een beroep op jou. Samen met jouw bijdrage kunnen wij onze ambitie de komende jaren waar maken: een kwalitatieve optocht voor en door Arnhemmers en de regio.

Hoe kan ik financieel bijdragen?

  1. Vriend van de Ernemse Optog: voor €11,- per jaar ben je al Vriend van de Ernemse Optog en steun je de optocht. Ons doel is om 1111 ‘vrienden te maken’ voor nu en de komende jaren.
  2. Club van 111 van de Ernemse Optog: wil je onze vriendschap jaarlijks bekronen met een unieke Optog-onderscheiding? Door ons te ondersteunen met €111,- euro krijg je twee unieke Optog-onderscheidingen uitgereikt, leuk voor het Prinsenpaar of de Vorst.
  3. Sponsor van de Ernemse Optog: liever de vriendschap met naam en toenaam kenbaar maken aan alle toeschouwers tijdens de Carnavalsoptocht, ook dat kan! Als individu, vriendengroep of bedrijf kun je sponsor worden. Voor €1111,- krijg je naast een officieel sponsorcertificaat, naamsvermelding in de optocht en krijg je toegang in de Optog tot de sponsorwagen. Wij zijn op zoek naar minstens 11 sponsoren.
  4. Optog-onderscheiding: alleen een Optog-onderscheiding aanschaffen is ook mogelijk, zolang de voorraad strekt. De kosten hiervan bedragen €55,-.

Ik wil me aanmelden als vrijwilliger en een rol op me nemen in voorbereiding op of tijdens de optocht

Vele handen maken licht werk, fijn dat je wilt ondersteunen bij de organisatie van de Optog. Via onderstaande knop kun je je aanmelden als vrijwilliger en aangeven waarvoor wij je kunnen benaderen. Bij voorbaat dank voor je hulp!

Beste carnavalisten,

Tot onze grote spijt hebben wij moeten besluiten om de Ernemse Optog 2021 af te gelasten. Waar we een aantal weken geleden nog positief hebben gebrainstormd over alternatieven, ziet de wereld er nu weer anders uit, nu het virus weer verder om zich heen grijpt. Met de huidige maatregelen om het coronavirus te bestrijden zien wij op dit moment geen mogelijkheden om de Optog op een verantwoorde en plezierige wijze te organiseren.

Wij staan te popelen om de Ernemse Optog te organiseren, maar ieders gezondheid is het allerbelangrijkste. Onze Optog wordt bezocht door tienduizenden mensen en we kunnen dat niet veilig organiseren in de huidige 1,5 meter samenleving. Daarnaast missen we in iedere alternatieve invulling de kern waar carnaval om voor ons om draait: samen dit mooie feest uitbundig vieren. Wij willen hier niet op inperken.

Op dit moment bereiden wij geen alternatief programma voor de carnavalszondag. In overleg met de gemeente Arnhem willen wij ons inzetten om, indien de maatregelen dit op dat moment toelaten, een zomercarnavalsoptocht in Arnhem te organiseren. Wij zullen de gesprekken hierover in februari starten en jullie in een vroegtijdig stadium betrekken bij alle plannen en mogelijkheden.

Wij willen benadrukken dat dit voor ons een erg moeilijke beslissing is geweest, natuurlijk willen wij het liefst volop carnaval vieren. Wij hopen dat jullie begrip hebben voor deze beslissing en hopen dat we in 2022 weer volop kunnen genieten van dit mooie feest zoals we het altijd gewend zijn.

Bestuur Stichting Vrienden van de Ernemse Optog