Laatste nieuws

Persbericht: Wij gaan ervan uit dat Ellen overwaait!

Met nog vijf dagen te gaan en storm Ellen in aantocht kijkt de organisatie van de 44e Ernemse Optog in spanning, maar nog steeds volop enthousiasme uit naar zondag. “Natuurlijk houden we de weersvoorspellingen continu in de gaten en hebben wij, in nauwe samenwerking...

read more
Carnavalsoptocht Arnhem: dit is de route van 2020

Carnavalsoptocht Arnhem: dit is de route van 2020

Hebben we er al een beetje zin in? Hopelijk buigt de voorspelde storm Ellen nog lekker af zodat we als vanouds kunnen genieten, of meedoen, met de jaarlijkse carnavalsoptocht in Arnhem. Wij delen in ieder geval alvast de...

read more

Beste carnavalisten,

Tot onze grote spijt hebben wij moeten besluiten om de Ernemse Optog 2021 af te gelasten. Waar we een aantal weken geleden nog positief hebben gebrainstormd over alternatieven, ziet de wereld er nu weer anders uit, nu het virus weer verder om zich heen grijpt. Met de huidige maatregelen om het coronavirus te bestrijden zien wij op dit moment geen mogelijkheden om de Optog op een verantwoorde en plezierige wijze te organiseren.

Wij staan te popelen om de Ernemse Optog te organiseren, maar ieders gezondheid is het allerbelangrijkste. Onze Optog wordt bezocht door tienduizenden mensen en we kunnen dat niet veilig organiseren in de huidige 1,5 meter samenleving. Daarnaast missen we in iedere alternatieve invulling de kern waar carnaval om voor ons om draait: samen dit mooie feest uitbundig vieren. Wij willen hier niet op inperken.

Op dit moment bereiden wij geen alternatief programma voor de carnavalszondag. In overleg met de gemeente Arnhem willen wij ons inzetten om, indien de maatregelen dit op dat moment toelaten, een zomercarnavalsoptocht in Arnhem te organiseren. Wij zullen de gesprekken hierover in februari starten en jullie in een vroegtijdig stadium betrekken bij alle plannen en mogelijkheden.

Wij willen benadrukken dat dit voor ons een erg moeilijke beslissing is geweest, natuurlijk willen wij het liefst volop carnaval vieren. Wij hopen dat jullie begrip hebben voor deze beslissing en hopen dat we in 2022 weer volop kunnen genieten van dit mooie feest zoals we het altijd gewend zijn.

Bestuur Stichting Vrienden van de Ernemse Optog